Flevofarm, fokken met het allerbeste merrie-materiaal!

De Flevofarm heeft reeds jaren geleden een proeve van bekwaamheid afgelegd op het gebied van het fokken van uitstekende harddravers. Raadpleegt u zelf maar eens de top 8, rechts bovenaan deze pagina.   Desalniettemin is het roer een enige tijd geleden omgegaan. In partnership met de Boko Stables zijn we acht jaar geleden namelijk gestart met een prestigieus fokkerijproject. Met daarbij een heldere doelstelling. Door middel van uitsluitend te werken met exclusief materiaal, waarbij kwaliteit gaat vóór kwantiteit, hebben wij de ambitie om internationale toppers te produceren. Met enige trots mogen we concluderen dat we reeds vanaf het eerste jaar uitstekend in die opzet geslaagd zijn.  

Ewald F Boko is het jongste klassieke succespaard dat is voortgekomen uit ons partnership. Hij sluit daarmee aan bij een hele reeks van klassieke en internationale winnaars (w.o. GP Orsi Mangelli Filly en de Prix Fama), dit terwijl het Boko/Flevo-project nog maar vijf (gelimiteerde) actieve jaargangen beslaat. Zijn voorgangers zijn o.m. Adonis Boko, Agrippa Boko, Ajax Boko, Aphrodite Boko, Bahama Boko, Bloom Boko, Brisco Boko, Careca F Boko, Cronos F Boko, Danae F Boko, Denise F Boko, Eugene F Boko, Emma F Boko, enz. Focus op kwaliteit betaalt zich altijd uit!  

Naast het gezamenlijke project met de Boko Stables (te herkennen aan de achternaam "F Boko") fokken wij zeer kleinschalig ook nog in eigen beheer of in partnership met fokkers als dhr. Aad van Schie e.a. Na eerdere successen met tonwinnaars als Uppercut Flevo en Vivaldi Flevo is nu Delphine Flevo, 4,1.12,3 (€. 49.583), o.a. winnares van de Breeders Crown, het meest recente proefstuk van onze fokkerijvisie.  

Daarnaast is Barack Flevo één van de andere vaandeldragers van onze fokkerij. De zoon van Offshore Dream en Hell Angel fokten we samen met Dhr. Berten. In 2015 tilde de ruin zijn winsom over de 100.000 euro-grens. Zijn meest aansprekende zege is wellicht die in de Prix du Champagne de Castelnau op de baan van het Franse Reims.

Ieder najaar vindt u onze fokproducten op de diverse jaarlingveilingen in binnen- en buitenland.  

Aan de rechterzijde van deze pagina vindt u een overzicht van onze huidige aangeboden jaarlingen en fokmerries. Klik op de naam voor de algemene gegevens en het pedigree van het betreffende jaarling of de fokmerrie.